bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Dit kun je verwachten van de inloopavond

15 september 2022

In dit artikel vertellen we je meer over de informatieve inloopavond voor nieuwbouwproject Groenemorgen, volgende week donderdag 22 september vanaf 19.30 uur in Horeca De Meent in Afferden.

Doel van de inloopavond: informeren en input ophalen

Informeren. Tijdens de inloopavond – waar je vanaf 19.30 tot circa 21.00 vrij kunt binnenlopen – willen we omwonenden en belangstellenden informeren over de voorlopige plannen van Groenemorgen. Zo ontvang je bij binnenkomst een flyer en staan er themapanelen opgesteld met de stedenbouwkundige opzet en het verwachte woningaanbod, verschillende architectuurstijlen en de duurzaamheidsplannen en -ambities. Bij de panelen staan betrokkenen vanuit projectontwikkelaar KlokGroep, de gemeente en de stedenbouwkundige. Zij geven je graag nadere toelichting en beantwoorden eventuele vragen die je hebt. Er zal dus geen plenaire toelichting zijn, maar er wordt juist de mogelijkheid geboden om rustig rond te lopen en indien gewenst vragen te stellen aan of individueel het gesprek aan te gaan met de verschillende betrokkenen.

Input ophalen. De huidige plannen voor Groenemorgen staan nog niet in detail vast: het gaat om globale kaders zoals vastgesteld door de ontwikkelaar en de gemeente. Binnen deze kaders moeten nog veel details worden ingevuld. Ideeën, suggesties en kanttekeningen van omwonenden en belangstellenden zijn hierbij zeer welkom. Tijdens de inloopavond kun je jouw input op post-it notes op de panelen plakken. Deze input helpt om tot een breed gedragen plan te komen dat zoveel mogelijk waarde toevoegt.

Dit doen we met de input
Alle ontvangen input bundelen we en samen met de gemeente bekijken we hoe de input – binnen de globale vastgestelde kaders – kan worden meegenomen bij de verdere uitwerking van de plannen. Denk bijvoorbeeld aan de gewenste inrichting van het openbaar gebied of het eventueel bijstellen van het woningaanbod als blijkt dat er veel vraag is naar specifieke woningtypes. Bij een volgend informatiemoment en via de nieuwsbrief zullen we ook toelichten hoe is omgegaan met de input en op welke wijze dit wordt meegenomen in het vervolgtraject.

Kun je volgende week donderdag niet aanwezig zijn bij de inloopavond? Op deze website en via de nieuwsbrief delen we na de inloopavond de getoonde themapanelen met informatie over Groenemorgen. Ook kunnen altijd nog vragen worden gesteld via de contactpagina op de website.