bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Goed nieuws voor Groenemorgen!

16 november 2023

In dit artikel geven we je een update over nieuwbouwproject Groenemorgen in Afferden.

Bestemmingsplanprocedure
Goed nieuws! Het college van burgemeester en wethouders heeft op 14 november ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan van Groenemorgen. Dat betekent dat het ontwerpbestemmingsplan vanaf eind november ter inzage ligt voor een periode van 6 weken. Dit nieuws over de terinzagelegging zal worden gepubliceerd op de gemeentepagina van de Maas en Waler. Het plan is vanaf dan te bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Inloopbijeenkomst Groenemorgen: 30 november
Op 30 november vindt van 19.45 tot 20.30 uur een algemene inloopbijeenkomst plaats in De Meent te Afferden. Op verschillende themaborden worden uitgewerkte facetten van het bestemmingsplan toegelicht. Denk aan waterhuishouding, verkeer & parkeren en omgevingsaspecten. Wil je hier meer over weten, dan ben je van harte welkom. Goed om te weten: tijdens deze avond zal nog geen specifieke woning- of verkoopinformatie aan bod komen. Deze informatie volgt in een later stadium.

Datum: donderdag 30 november | 19.45 tot 20.30 uur (vrije inloop)
Locatie: De Meent, Koningsplein 24 te Afferden

Planning en woningaanbod
Verloopt de bestemmingsplanprocedure volgens planning, dan start de verkoop van Groenemorgen richting het eind van 2024. Via deze website en de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Groenemorgen bestaat in totaal uit 60 woningen, waarvan 55 woningen projectmatig worden gerealiseerd. Hieronder zie je het woningbouwprogramma weergegeven. In de loop van 2024 komt er steeds meer informatie beschikbaar over de woningen. Zo weet je wat je kunt verwachten van dit mooie project!

19 koopwoningen in categorie vrije sector:
Ruim aanbod rijwoningen, drie-onder-een-kapwoningen en twee-onder-een-kapwoningen (waaronder 4 x levensloopbestendig met slaapkamer en badkamer op begane grond)

18 koopwoningen in categorie middensegment:

  • 14 x tussenwoning regulier < € 355.000,-
  • 4 x hoek-/tussenwoning levensloopbestendig < € 355.000,-

18 sociale koop- en huurwoningen:

  • 6 x hoek-/tussenwoning goedkope koop < € 250.000,-
  • 8 x hoek-/tussenwoning sociale huur
  • 4 x hoek-/tussenwoning levensloopbestendig sociale huur