bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Inloopavond Groenemorgen: 22 september

1 september 2022

In dit bericht lees je meer over dit nieuwbouwproject in Afferden en over de informatieve inloopavond op 22 september.

Circa 50 woningen met nadruk op betaalbaar
Het plan is om met Groenemorgen circa 50 woningen te realiseren in Afferden, ten zuiden van de lintbebouwing aan de Koningstraat. Op de afbeelding hieronder zie je de beoogde stedenbouwkundige verkaveling met de verwachte inrichting van de openbare ruimte.

Er komt een mix aan woningtypes. Van het aanbod bevindt circa 60% zich in de betaalbare categorie. Denk aan koopwoningen onder de NHG-grens en sociale huurwoningen. Hiermee voorzien we in de grote vraag naar deze woningen.


Afbeelding: schetsverkaveling Groenemorgen

Informatieve inloopavond: meld je hieronder aan
Op donderdagavond 22 september vindt vanaf 19.30 tot circa 21.00 uur een inloopavond plaats in Horeca De Meent in Afferden. Er wordt geen algemene presentatie gegeven. Tijdens de inloopavond – waar je vanaf 19.30 uur op een willekeurig moment kunt binnenlopen – staan themapanelen opgesteld met informatie over Groenemorgen: van het verwachte woningaanbod en de stedenbouwkundige opzet van de wijk tot duurzaamheid. Je kunt de panelen bekijken en vragen stellen aan de aanwezigen vanuit KlokGroep, de gemeente en de stedenbouwkundige.

Jouw ideeën en suggesties voor Groenemorgen kun je op post-it notes bij de panelen plakken. Alle input wordt gebundeld en samen met de gemeente wordt bepaald hoe dit mee kan worden genomen in de verdere uitwerking van de plannen. Dit zullen we ook inzichtelijk maken in het vervolgtraject.

Aanmelden inloopavond (dit kan t/m 15 september)

Tijdstip – Donderdag 22 september vanaf 19.30 uur tot circa 21.00 uur (vrije inloop, aanmelden verplicht).
Locatie – Horeca De Meent, Koningsplein 24 in Afferden.

Kun je niet aanwezig zijn op 22 september? Op de projectwebsite en via de nieuwsbrief delen we na de inloopavond de getoonde themapanelen met informatie over Groenemorgen.

Dit kun je verwachten
Hieronder zie je de voorlopige planning van Groenemorgen. Via de nieuwsbrief houden we je iedere 1-2 maanden op de hoogte van de ontwikkelingen.