bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Update Groenemorgen

25 mei 2023

In dit bericht lees je over de actuele status en planning van nieuwbouwproject Groenemorgen in Afferden.

Bestemmingsplanprocedure
Momenteel werken we samen met de gemeente het ontwerpbestemmingsplan van Groenemorgen uit. Rond de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan zullen we de direct omwonenden informeren over de concrete uitwerking van het plan. Dit zal na verwachting na de zomer zijn. Met direct omwonenden zijn de afgelopen periode ook individuele gesprekken gevoerd.

Dit is de planning
In de zomer kunnen we meer vertellen over het actuele woningprogramma van Groenemorgen. Wat we nu al kunnen zeggen is dat er veel aandacht is voor betaalbaar wonen: ruim 60% van de circa 60 woningen bevindt zich in de categorie ‘betaalbaar’. Denk aan sociale huurwoningen en koopwoningen tot € 250.000,- en onder de NHG-grens. Ook komt er een divers aanbod levensloopbestendige woningen in alle prijscategorieën. We delen in de zomer ook een woonwensen-enquête, waarin je kunt aangeven wat jij belangrijk vindt op het gebied van wonen, duurzaamheid en meer.

De huidige planning is dat de woningen van Groenemorgen in de eerste helft van 2024 in verkoop gaan. Via deze website en via de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.