bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Goed nieuws: bestemmingsplan vastgesteld!

1 juli 2024

Mooi nieuws: het bestemmingsplan voor nieuwbouwproject Groenemorgen in Afferden is afgelopen donderdag vastgesteld!

Stap verder in de ontwikkeling
Op donderdag 27 juni heeft de gemeenteraad van Druten het bestemmingsplan voor Groenemorgen vastgesteld. Hiermee komt de realisatie van 60 grondgebonden woningen weer een stap dichterbij.

De wijk zal een gevarieerde mix van woningtypes bevatten, waaronder rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en levensloopbestendige woningen. Groenemorgen biedt hiermee een passend aanbod voor diverse woonwensen. Ook voor starters komen er met Groenemorgen veel kansen om te kunnen wonen in Afferden. 

Ruim aanbod betaalbare en levensloopbestendige woningen
Een groot deel van de woningen valt in het sociale en betaalbare segment. Zo komen er 12 sociale huurwoningen, 6 goedkope koopwoningen tot € 250.000,- en 18 betaalbare koopwoningen onder de betaalbaarheidsgrens. Daarnaast biedt Groenemorgen twee-onder-een-kapwoningen en rijwoningen in de vrije sector. Binnen alle prijsklassen – van sociale huur, betaalbare koop tot vrije sector – komen levensloopbestendige woningen, met een slaapkamer en badkamer op de begane grond. 

Groenemorgen: groen en klaar voor morgen
Groenemorgen wordt een duurzame, klimaatadaptieve en toekomstbestendige wijk. Alle koopwoningen worden energieneutraal. In de wijk komen oplossingen tegen extreme droogte en regenval, zoals groendaken en wadi’s. Met nestelgelegenheden voor dieren en voldoende openbaar groen krijgt Groenemorgen een natuurinclusief karakter. Hier is het straks prettig wonen voor mens én dier.

Medio 2025 in verkoop
De ambitie is om halverwege 2025 te starten met de verkoop van de woningen. Voor meer informatie kan je je aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief